Wednesday, November 13, 2013

Het feest van Heelheid

 

Er staan vrouwen op. Overal om ons heen. In een nieuw en groeiend bewustzijn. In verbinding met andere vrouwen. Om samen te claimen waarvan ze al millennia van vervreemd zijn.
Vrijheid, zelfbeschikking, gelijkwaardigheid, zusterschap.

 

   

 

Mannen van deze tijd hebben de uitdaging om daarin mee te bewegen. Het nieuwe te begroeten.
Te beleven hoe de balans in evenwicht komt.
Onszelf te blijven in een storm van verandering.
Moedig, standvastig, rustig, in broederschap.

 

 

 

Het moment is daar om ons open te stellen. We hebben de menselijke plicht het beheer vrij te maken over de erfenis van onze voorvaderen. Het gaat niet om "doen" het gaat om meestromen.  Want of we nu willen of niet, het ziet er naar uit dat vrouwen hoe dan ook komen terughalen wat van hun is. Het is tijd.

 

 

 

 In het collectief geheugen liggen patronen opgeslagen die ons mannen een ogenschijnlijk superieure positie hebben gegeven. De man als leider, de man als overheerser, de man als scherprechter over goed en kwaad.

 

 

 

De bronnen voor deze patronen zijn deels verklaarbaar uit de kwaliteiten die wij mannen in onszelf zien. Onze fysieke kracht, ons inzicht, onze saamhorigheid.

 

Het is echter de dualiteit die ontstaan is in het handelen vanuit kracht- en zwakte bewustzijn wat de verhouding tussen mannen vrouwen heeft verstoord.

 

Onze kwaliteiten mogen we onverminderd blijven koesteren. Ze kunnen ons vanaf nu dienen om voorbij te gaan aan de dualiteit. We mogen gaan zien dat juist overheersing een zwakte is. Onze zwakte.

 

Er is moed voor nodig dat te erkennen en het Stuurwiel van het Leven te delen in plaats van te blijven domineren.

 Wij worden samen sterker als we zien dat er dan geen werkelijke zwaktes  meer zijn. Er zijn slechts verschillen tussen de polariteiten. In bewustzijn worden verschillen getransormeerd tot aanvullingen. Er is een groot feest te vieren aan het eind van dit proces, het feest van heelheid.

Metakuye Oyasin

We are all related

Peter Lambertus van Uunen 

 Geschreven voor 4Directions Sundance 

 

 

No comments:

Post a Comment